Johannes Nielsen

Johannes Nielsen

Johannes Nielsen är född 1979 på västkusten strax utanför Falkenberg. Där växte han upp, efter gymnasiet arbetade han som byggnadssnickare fram till 2001. Sedan sökte han in till Lunds Konst och Design skola där han studerade i två år. 2003 flyttade han till Dublin och arbetade som assistent för den irländska skulptören Patrick O’Reilly som influerade Johannes att ta steget till att bli konstnär. 2005 återvände Johannes till Sverige för att påbörja sin konstnärskarriär.

Johannes har deltagit med sina verk I åtskilliga konstmässor och utställningar runt om i världen. Hans verk har samlats utav privata samlare i ställen som Sverige, London, New York, Peking, Milano och Tokyo. Han har antagit kommissions uppdrag från både individuella samt företag, som Hanells Dressage, Tetra Pak, Samlare i Stockholm, Miami, Milano, London och senaste ett hotell i Madrid.

2006 flyttade Johannes till Kina där han än idag är verksam som konstnär. Där lever han med sin fru två barn och hunden Luna i konstdistriktet Song Zhuang Art Village, beläget i utkanten utav Peking.