7 augusti 2024 — 18 augusti 2024

Alain Le Chatelier

Summer Exhibition

Vernissage 7 augusti

Alain Le Chatelier föddes i Khénifra, en charmig stad i Mellanöstern Marocko, där han tillbringade sina första sex år av barndomen omgiven av en rik bukett av nordafrikanska färger och dofter. Denna miljö blev en källa till inspiration för hans framtida konstnärliga skapelser.

Efter att ha lämnat sitt födelseområde flyttade Le Chatelier till Bryssel, där han fascinerades av den konstnärliga målningstraditionen i Flandern. På 70-talet fördjupade han sig i konststudier vid Met de Penninghen och les Beaux-Arts i Paris, vilket ytterligare formade hans konstnärliga uttryck.

Le Chatelier har etablerat sig som konstnär och har regelbundet ställt ut sina verk, exklusivt i Sverige och på St: Barth i Västindien. Hans konst har fångat internationell uppmärksamhet och är representerad och utställd över hela världen.

En spännande händelse väntar till sommaren när Alain Le Chatelier planerar att besöka Gallery M1. Detta skapar stor förväntan och ser ut att bli en möjlighet för konstälskare att uppleva och uppskatta hans unika skapelser på närmare håll.