24 juli – 4 augusti

Birgitta Glenmark

Summer Exhibition

Vernissage 24 juli

En av sommarens konstnärer är Birgitta Glenmark, där måleriet blir en utforskning av material och uttryck. Birgitta är en konstnär vars arbete genomsyras av en materiell nyfikenhet och en smittsam entusiasm. Hennes konstnärliga process är en ständig dialog med omvärlden, där varje upptäckt material och varje spontant utrop blir en del av det kreativa flödet.

 

I hennes verk möter vi en lekfullhet som är lika mycket en metod som ett tema. Det är ett måleri som inte söker tillfredsställa, utan snarare utmanar och engagerar betraktaren. Varje verk bär på en råhet, en bombastisk skörhet som speglar livets egna motsägelser. Och ändå, genom denna djärvhet, framträder en glädje och värme som är djupt mänsklig.

 

Birgittas konst är en inbjudan till ett äventyr där det oväntade väntar runt varje hörn. Det är en värld där intryck från resor, möten och naturens skiftningar vävs samman med det abstrakta, skapande en rik och mångfacetterad upplevelse.

 

Stig in i Birgitta Glenmarks värld, där konsten inte bara ses utan upplevs – en plats där varje målning är en dörr till nya perspektiv och oväntade upptäckter.

Artist

Birgitta Glenmark

Birgitta Glenmarks måleri kännetecknas av en materiell nyfikenhet. Går man runt med Birgitta på stan eller sitter i ateljén kommer ständiga små utrop; Vad är det här! Den här skulle man kunna använda! Titta vilken vacker yta! Birgittas energi smittar av sig, man dras med i hennes entusiasm.